Субота, 27.04.2024, 13:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Меню сайту
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
CоцМережі 
Архів записів
Пошук 
Головна » 2012 » Березень » 22 » Якість населення
18:40
Якість населення

Часто нам приходиться чути вислів «якість життя», але мало хто знає що є першоосновою для нього. Саме якість населення напряму пов’язана з якістю життя. Наприклад без лікарів, які слідкують та дбають про здоров’я населення - народжуваність буде низькою, а смертність виросте в кілька разів. Без виховання вчителями, та викладачами учнів та студентів - знизиться кількість кваліфікованих кадрів, без яких знижується продуктивність та розвиток виробництва. Зі зниженням темпів виробництва кількість робочих місць зменшується, а натомість зростатиме навантаження на персонал заводу чи фабрики. Крім цього не буде оновлюватися матеріально-технічні бази, із-за відсутності коштів. Відсутність працівників культури зумовить зниження моральності, та культури в населенні, що призведе до збільшення рівня злочинності.
Якість населення – це комплекс взаємопов’язаних відомостей про населення (народжуваність, здоров’я, смертність, освіта, кваліфікація, продуктивність праці, дохід на душу населення, культурний рівень, етнічний склад, міграція і т.д.)
Якість населення, вперш за все система-комплекс, в якій повинно виконуватися дві умови. Необхідні та достатні умови. Необхідні умови, ті, які забезпечуватимуть стійке існування системи.
а) засоби існування;
б) соціально-культурні потреби ;
в) засоби утримання;
г) навчання, та підвищення рівня кваліфікації.
Достатні, ті які будуть забезпечувати стійке існування системи, а також сталий розвиток та зміцнення системи.
а) підвищення рівня соціальної сфери;
б) зменшення вартості на засоби утримання та засоби існування;
в) удосконалення та оновлення науково-технічних баз;
г) підвищення рівня навчання.
При зберіганні цих умов, показники якості населення будуть високі, які в свої чергу зумовлюватимуть процеси виховання молодих людей, які зможуть вирішувати нові задачі на основі вище вказаних умов. Тому, можна сказати, що якість населення вливатиме на якість життя безумовно. Молодіжна організація «Мій шлях» працює в напрямку підвищення якості населення, а саме одного із основних його складових – молодь.
Висока якість населення – високий рівень життя!
Переглядів: 3182 | Додав: Socium_inferno

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]